Forumul Airsoft.ro Bine ati venit pe forumul airsoftistilor din Romania! » Intra in magazinul online

Dictionar airsoft

DICTIONAR AIRSOFT

Moderator: SVEN

DICTIONAR AIRSOFT

Postby SVEN » 31 Jan 2013, 15:57

1.GBB = (Gun BlowBack) Gaz / arme cu blow back
2.AEP = Automatic Electric Pistol
3.SMG = Sub Machines Guns
4.AEG = Automatic Electric Guns
5.SAW = Support Assault Weapon
6.Spring / actionare manuala = pistol sau pusca cu arc. In acest caz energia necesara expulzarii bilei, este produsa de catre pistonul din grupul aer propulsat de catre arcul comprimat manual.
7.Blow-back (la armele pe baza de gaz / CO2) = culisarea mansonului la fiecare foc tras (la pistoale) - culisarea fantei de expulzare a cartuselor sau in cazuri mai rare a parghiei de armare (pusti / SMG).
Pistolul se armeaza o singura data dupa introducerea incarcatorrului in pistol. Mansonul va culisa fata – spate automat la fiecare foc tras avand dublu rol:
a) in momentul in care culiseaza in spate ofera un usor recul si armeaza partea mecanica pentru urmatoarea apasare pe tragaci;
b) in momentul in care revine preia o noua bila din incarcator si o introduce pe teava, pistolul fiind gata pentru urmatoarea tragere;


La pistoalele cu sistem blow-back mansonul ramane blocat in spate la terminarea bilelor din incarcator, exact ca la o arma cu glont.

Image

8.Blow-back (la armele electrice) = culisarea culisarea fantei de expulzare a cartuselor sau in cazuri mai rare a parghiei de armare, sunt doua sisteme intalnite:

a) pneumatic patentat de catre compania taiwaneza G&G Armament
b) mecanic utilizat de catre companiile: Tokyo Marui (Japonia), Classic Army (Hong-kong) si Cyber Gun (Franta)

9.GNB = (Gun Non BlowBack) Gaz / arme fără blow back = mansonul NU culiseaza in momentul tragerii. La unele modele mansonul poate fi scos de pe arma, curatat si gresat fara a avea efectul de blow-back.
10.Hop-up = garnitura de cauciuc, ce imprima bilei o miscare de rotatie dupa axa orizontala pentru a-si mentine traiectoria pe o distanta cat mai mare, in functie de greutatea si viteza initala a bilei.
11.V= Voltaj - unitatea de masura pentru tensiunea electrica. In airsoft poate fi tradusa prin: cadenta de tir a armei.
12.mAh= amperajul - amperul este o unitate de măsură a sarcinii electrice. Reprezinta autonomia acumulatorului. Teoretic un acumulator de 1.500 mAh ne va ajuta sa tragem un numar de 1.500 focuri.
13.Ni-Mh = Acumulatori nichel metal hidrid
14.Ni-Cd = Acumulatori cadmiu
15.Li-Po = Acumulatori lithiu polimer
16.Cosmetizare = modificarile aduse armei, din punct de vedere estetic: capace pentru R.I.S. Kit-uri de conversie, pat, maner, catari flip-up etc. Tot in aceasta categorie sunt incluse si produsele care au dublu rol, atat estetic cat si practic: amortizoarele si dispozitivele optice.
17.Customizari = arme facute din varful tevii pana in capatul patului, cu piese si accesorii ce nu se regasesc pe armele stoc. Aceste arme sunt unice si se realizeaza in functie de preferintele clientului.
SVEN
 
Posts: 2
Joined: 19 Jul 2011, 10:07

Re: DICTIONAR AIRSOFT

Postby Creamz » 15 Nov 2013, 14:01

Hmm mersi de acest topic, dar referitor la armele pe baza de gaz si armele pe baza de CO2.In opinia ta care sunt mai bune tinand cont de : raport calitate pret, nr de replici produse, intretinere si performanta in diferite medii (de ex gazul nu e pre bun sub 10 grade celsius)....
Creamz
 
Posts: 1
Joined: 15 Nov 2013, 13:46


Return to Dictionar airsoft

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron