Forumul Airsoft.ro Bine ati venit pe forumul airsoftistilor din Romania! » Intra in magazinul online

Istorie

Seria de pistoale Nambu

Moderator: SVEN

Seria de pistoale Nambu

Postby LARA » 14 Nov 2013, 15:30

Nambu

Image
Fotografie a modelului Nambu Type 1. Se observă cutia originală de munitie si micul steag personal.

Nu stiu despre voi, dar eu sunt foarte pasionată de istoria universală, si am studiat in mod special evenimentele Primului si celui de-al Doilea Război Mondial. Poate pentru unii este un subiect supraevaluat sau extrem de discutat, însă pentru mine este încă un exemplu al lucrurilor de care omul este capabil să le facă în numele puterii sau al libertătii.
Dar pentru a ajunge la articolul nostru, eu cred, si este o opinie personală, că cele 2 Războaie Mondiale au fost ultimele războaie de mari proportii luptate în mod conventional, în care resursele umane au jucat un rol important, dacă nu decisiv, si nu tehnologiile folosite sau lipsa lor.
Ce altceva mai oferă cel De-al Doilea Război Mondial? Marea varietate de arme folosite, modele de pistoale si pusti cu care soldatii au scris istoria, si-au salvat propriile vieti, au luat vieti si au ajutat la schimbarea viitorului umanitătii.
Vom vorbi despre seria de pistoale Nambu. Pentru cei care nu stiu deja, Nambu a fost o serie de pistoale semiautomate produse de firma japoneză Koishikawa Arsenal, cunoscută mai târziu ca Tokyo Artillery Arsenal.
Acestea au fost produse în 4 versiuni: Type A (cunoscut si ca Type 4 sau Papa Nambu), Type B (cunoscut si ca Baby Nambu), Type 14 si Type 94. Pistoalele au fost create de Kijiro Nambu si folosite in timpul războiului ruso-japonez, al celui de-al doilea război chino-japonez si în cel De-al Doilea Război Mondial.

Image
Pistolul Nambu prezent în filmul „Scrisori din Iwo Jima”(„Letters from Iwo Jima) în regia lui Clint Eastwood.

Image
Nambu Type A cunoscut si ca Papa Nambu

Nambu 4th year pistol 8mm Type A

Specificatii tehnice
Tip: pistol semiautomat
Origine: Koshikawa Arsenal, Japonia
Calibru: 8mm Nambu
Lungime totală: 9 inches (228 mm)
Lungimea tevii: 4.7 inches (120.65 mm)
Greutate: 31.0 oz (878 g)
Capacitate încărcător: 8 cartuse
Viteză: 335 m/s

Pistolul a fost creat de colonelul Kirijo Nambu, si a fost primul pistol japonez semiautomat.
Cunoscut drept Modelul 04 (dar si ca Nambu Type A sau Papa Nambu), prezintă o similitudine vizuală cu P.08 Luger, chiar dacă nu există caracteristici comune din punctul de vedere al designului.
O caracteristică neobisnuită era siguranta aflată chiar sub garda trăgaciului. Ghidajul de alimentare retine mansonul deschis după ultimul foc, oferind un indiciu clar că încărcătorul de 8 cartuse este gol.

Ales de către Marina Japoneză in 1909 si de către Guvernul Thailandez în 1920, Modelul 04 nu a fost folosit în cantităti mari de către fortele armate japoneze.

Vânzările comerciale au fost putine, fiind cumpărate doar privat de către ofiteri.

În concluzie, Nambu Type A era un pistol incomod, fragil, nesigur, si în contextul industriei japoneze a momentului, costisitor pentru a fi produs.

Image
Nambu Type B sau Baby Nambu

Nambu 4th year pistol 7mm Type B

Specificatii tehnice
Tip: pistol semiautomat
Origine: Koshikawa Arsenal, Japonia
Calibru: 7mm Nambu
Lungime totală: 6.75 inches (171mm)
Lungimea tevii: 3.25 inches (83mm)
Greutate: 23.0 oz (650 g)
Capacitate încărcător: 7 cartuse
Viteză: 290 m/s

În încercarea de a depăsi rezistenta consumatorului la modelul mai mare, Model 04, Nambu l-a reproiectat pentru a produce o versiune mai mică gandita pentru noua munitie de 7mm. Cunoscut si ca „Baby Nambu” din cauza dimensiunilor sale, noul pistol era mai scump decât modelele occidentale contemporane si era si mai putin fiabil. Au fost produse doar cateva sute de modele. Modelul Nambu Type B, în mod oficial, nu a intrat niciodată în serviciul fortelor armate japoneze. Aproape toate modelele au fost achizitionate privat de către ofiterii japonezi, dar nu au avut niciodată succes din cauza pretului lor, care era dublu în comparatie cu alte pistoale importate.

Image
Desenul detaliat al modelului Baby Nambu


Image
Nambu Type 14 dezasamblat

Nambu 14th Year Pistol

Specificatii tehnice
Tip: pistol semiautomat
Origine: Koshikawa Arsenal, Japonia
Calibru: 8mm Nambu
Lungime totală: 9.06 inches (230 mm)
Lungime teavă: 4.8 inches (121 mm)
Greutate: 31.74 oz (900g)
Capacitate încărcător: 8 cartuse
Viteză: 290 m/s

Image
Replica airsoft Nambu Type 14 produsă de Marushin. Partea stângă. Se poate observa atentia la detalii.

Prezentat în 1925, a fost o tentativă de a îmbunătăti Modelul 04, simplificând designul pentru a reduce costurile de productie. Siguranta pozitionată pe pat a fost înlăturată si înlocuită cu o pârghie incomodă.

Un resort auxiliar al încărcătorului a fost adăugat începând cu jumătatea lui 1940 pentru a retine încărcătorul si pentru a ajuta ghidajul de alimentare.

A fost folosit în Manciuria si în toate teatrele de război din Al Doilea Război Mondial unde a luptat armata japoneză. O consecintă a utilizării în lupta din Manciuria a fost modificarea imediată a gărzii trăgaciului, mărită pentru a permite utilizatorilor să poarte mănusi iarna.

Cu toate acestea, era în continuare un model incomod si costisitor, si dat fiind că ofiterii japonezi trebuiau să-si cumpere ei însisi pistoalele, Nambu 14 a făcut eforturi pentru a obtine aprobare la un nivel mai mare.

Image
Replica airsoft Nambu Type 14 produsă de Marushin. Se poate observa numărul serial


Image

Nambu Type 94

Specificatii tehnice
Tip: pistol semiautomat
Origine: Koshikawa Arsenal, Japonia
Calibru: 8mm Nambu
Lungime totală: 7.1 inches (180 mm)
Lungime teavă: 3.8 inches (96.52 mm)
Greutate: 25.4 oz (720 gr.)
Capacitate încărcător: 6 cartuse
Viteză: 290 m/s

Image
Desen detaliat în japoneză. Se pot observa 6 cartuse, 5 în încărcător si unul deja introdus pe teavă

Dezamăgiti de vânzările pistoalelor automate precedente din 1926, Nambu creează unul mai economic, mai simplu conceput pentru uz militar. Designul de bază era deja imperfect, dar cu interventia departamentului de armament, situatia chiar s-a înrăutătit, iar rezultatul a fost că modelul final era si mai scump decât predecesorii săi si periculos pentru utilizatorii săi.

A devenit faimos pentru o eroare de proiectare ce de multe ori permitea cartusului să explodeze în teavă dacă era lovit din greseală.

Mecanismul simplu de tragere functioneaza în felul următor: percutorul, încărcat, este blocat de către extremitatea unei bare basculante, iar cealaltă extremitate a barei se află deasupra trăgaciului: actionând asupra trăgaciului, bara este împinsă spre interior, fiind pivotată fată-spate eliberând percutorul care, deja comprimat de un resort, declansează cartusul în teavă. Mecanismul de sigurantă interceptează extremitatea barei basculante, împiedicând-o să iasă si să elibereze percutorul; dacă siguranta nu este pusa, această bară poate fi apăsată în apropierea trăgaciului, declansând împuscătura.

Designul specific al Type 94 este considerat de neîncredere, desi a fost arma de serviciu al armatei japoneze în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Modelele Nambu Type A si B nu au intrat niciodată în mod oficial în serviciul fortelor armate ale Imperiului Japonez, dar au fost vândute ofiterilor care le achizitionau în privat. De asemenea, pistoalele Nambu au început să aibă si probleme de calitate odată ce evenimentele belice s-au răsfrânt asupra Japoniei.


Replica de airsoft NAMBU - HEAVY WEIGHT - 8 MM

Producător: Marushin
Pret: 599 Lei pe Airsoft.ro
http://www.airsoft.ro/NAMBU--HEAVY-WEIGHT--8-MM_3508

Specificatii tehnice
Hop up - reglabil
Capacitate încărcător - 9 bile
Greutate - 710g
Lungime totală - 227mm
Lătime - 26.75mm
Calibru - 8.04mm
Viteză - 91 m/s (cu bile de 0.34g)
Energie - 1.44 Jouli
Material folosit la exterior – metal si plastic

Image
Replica airsoft Nambu Type 14 produsă de Marushin. Partea dreaptă.

O replică frumoasă, ideală pentru colectionari si pasionatii de reenactment. Chiar dacă nu este foarte practică de folosit pe câmpul de luptă din cauza capacitătii încărcătorului. Se va face cu sigurantă observată prin design, istoria sa, dar si prin viteză si energie.

Image
Replica Nambu Type 14 cu obturatorul deschis.

Image
Mânerul ce deschide obturatorul.
"Facta non verba"
Sarata Monteoru 2006;
Inchisoarea Doftana 14.10.2006;
Sange pentru petrol - Ploiesti 15.04.2007;
Shareholder - Calugareni, 6-7.10.2007
C.F.C 2007 | Piatra-Neamt 2-3 Noiembrie;
Braila - 26-27 Iulie 2008 - Black Thunder;
IRON TEAM"-ROU 2008 BAISOARA, CLUJ;
IRON TEAM"-ROU-2009,BĂIŞOARA,CLUJ;
THE GATHERING - operation: FIRST STONE septembrie 2010
VARANO - Septembrie 2011 - ITALIA
Lupta pt Codrii de Arama 2 - REBELIUNEA 2012
User avatar
LARA
 
Posts: 6
Joined: 10 Sep 2013, 10:26

Только для мужиков !!!

Postby Romanabsep » 24 Jul 2017, 00:49

Titan gel - это новый, безопасный и эффективный способ увеличения полового члена. Теперь, чтобы быть в отличной сексуальной форме Вам не нужны сомнительные препараты или дорогостоящие операции.
Image

Просто задай себе вопрос:
Хочешь чтобы тебя девушки уважали???
Image

или чтобы тебя все посылали???
Image

Вобщем не будь фуфлом, будь мужиком!!!
Romanabsep
 
Posts: 29
Joined: 24 Jul 2017, 00:17
Location: Россия


Return to Istorie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron